Informed-app is een non-for-profit organisatie
Ons doel is het transparant maken van behandelingen in de (mond)gezondheidszorg.
Daarnaast zoeken wij naar een verlichting van de administratieve last van de (tandheelkundig) behandelaar
Wij streven naar "cliënt-centered-dentistry" het bewustmaken van de relaties tussen leefstijl en gezondheidsklachten.

 

De applicaties van Informed-app zijn ontwikkeld door Louise Witteman & Tiffany Claus. Louise en Tiffany delen de passie voor betere, eerlijkere, transparante en effectievere gezondheidszorg door inzet van digitale tools.

 

 

Tiffany is 20 jaar mondhygiënist en werkt zowel in de algemene tandartspraktijk, haar zelfstandige praktijk als het verpleeghuis. Tiffany is een aanpakker. Voordat je het weet heeft Tiffany het geregeld. Tiffany heeft oog voor de problemen die spelen in de tandheelkundige praktijk, maar omdat ze in oplossingen denkt, blijven deze in haar praktijk nooit lang bestaan. Daarnaast schreef ze BeterPoetsen en Beterpoetsen 2.0. Een tandheelkundig naslagwerk wat hier verkrijgbaar is. De informed-app is zij gestart als aanvulling op huidige tandartsprogramma's. Ze kan nu haar weekenden voor leukere dingen gebruiken omdat ze de verslagen voor en over cliënten al gemaakt heeft binnen behandeltijd.

Louise Witteman is diëtist en heeft er in Nederland voor gezorgd dat er weer (hernieuwde) aandacht kwam voor het onderwerp voeding en mondgezondheid. Ze schreef twee boeken. Een naar aanleiding van het voorlichtingsmodel voedingspiramide en een over voeding en mondgezondheid. Beide boeken zijn beschikbaar via de boekhandel of hier via de website en hier. Louise Witteman heeft 12 jaar gewerkt als diëtist en werkt sinds 2014 als productontwikkelaar. Zij werkt in haar bedrijf aan diverse applicaties. De informed-app is daar één van.